Monday, June 04, 2007

Jag är svag för Steampunk så när jag hittar en seriebok med just detta tema så är det bara ett måste. Har precis läst Scarlet traces en serie som för övrigt är nominerad en Eisner award för ”Best Limited Series”.

Miljön serien utspelar sig i är underbar tänk er det viktorianska England som har fört krig mot marsianer och tagit över deras teknik men man har ändå bibehållit 1800-tals stuket. T.ex. så används fortfarande droskor fast istället för hjul så har dem spindelliknande metall fötter och istället för hästar drivs dem av utomjordsmateria. Givetvis har detta gjort att det engelska imperiet är ”The empire” på jorden. I denna värld tar en gammal gentleman och hans betjänt under speciella omständigheter på sig att försöka hitta en försvunnen flicka.

Vill inte avslöja mer än så men förvänta er insektsliknande utomjordsteknik, strålpistoler, trånga skitiga gränder, te ,samt intriger på hög nivå.

Tecknandet är i det realistiska formatet känns som varje sida innehåller lite väl många rutor ibland. Författarna vill berätta mycket på varje sida, likaså är jag inte riktigt nöjd med färgläggningen. Mycket av färgerna känns självlysande. Historian är tyvärr lite kort hade önskat att dem hade tid att utveckla karaktärerna lite mer. Andra sidan så kommer det en uppföljning som heter ”Scarlet Traces: The Great Game” så det är bara till att vänta. Om ni läser Scarlet Traces glöm inte att spana in den oerhört snygga Tintin referensen.

En preview på serien kan man hitta här.

Titel: Scarlet Traces
Utgivare: Dark Horse Comics
Författare: Ian Edginton, D'Israeli

Betyg 6 + 1 (+1 får man automagiskt för det är Steampunk)

No comments: