Thursday, July 05, 2007

Tre saker att göra när det regnar

Det regnar dvs. någon form av normaltillstånd när det är svensk sommar. Sommaren brukar ju inte börja förrän i slutet av Juli och varar nu till runt november, allt p.g.a. att man råkade använda för mycket hårspray i sin tonår. Nu i efterhand känns det dumt att ha använt så mycket hårspray när man ändå inte fick ligga med den sötaste tjejen i skolan och man står här med allt regn.

Men vi ska inte deppa ihop tänker lista tre saker som man kan göra när det regnar

1) Se filmen Stranger Than Fiction med Will Will Ferrell. En film som handlar om en väldigt stel byråkrat vid namn Harold Crick som jobbar på amerikanska skattemyndigheten. En dag börjar han höra en berättarröst som berättar vad som kommer hända. Rösten tillhör en känd författare som håller på att skriva en bok. Detta är en komedi av samma snitt som Me and You and Everyone We Know på det sättet att antingen kan man sitta och tycka den är existentiell till tusen eller kan man bara luta sig tillbaka och njuta av en riktig soft film.

Filmens handlig går annars mer åt Adaptaion och Eternal sunshine of a spotless mind hållet, två filmer som jag för övrigt tycker överskattade men det är en annan historia. Detta är ingen gapig Will Ferrell komedi så förväntar er inga galna upptåg som i Old Schools. Maggie Gyllenhaal karaktär Ana Pascal har lite väl hög mysfaktor men det kvittar det är en soft och underhållande film så varför bry sig.

2) Lyssna på radiorepriser och då framförallt på P3-dokumentär. Rekommenderar framförallt avsnittet om IB-affären. Spionaffär och 70-talsvänsterrörelse med Guillou och andra salta stofiler.

Något som är av det lite mer komiska slaget är pippirulls mokumentary om hur Abba egentligen stödde Sandinistiska Revolutionen i Nicaragua detta är humor när den är riktigt välskriven.

3) Spela retrospel ta ett besök på Abandonia sök efter gamla favoriter gjorde en lista på tre spel som är ett måste:

Speedball 2
Pizza Tycoon
The Secret of Monkey Island

Tyvärr så är man tvungen att köpa Ports of Call men det är en fråga om googlande antar jag.


3 comments:

JonasO said...

En heldag de här ju! =)

Adam said...

Nu i efterhand känns det dumt att ha använt så mycket hårspray
när man ändå inte fick ligga med den sötaste tjejen i skolan
och man står här med allt regn

... men hade man fått det hade
det absolut varit värt regn o rusk :)

"Ice cream" Speedball 2

Men jag får lite deja vu när det gäller
speedbal, har inte ämnet varit
uppe till diskussion nån annanstans nyss??

På tal om gamla spel,
din länk till Abandonia fick mig söka efter
ett gammalt riktigt kul
enkel dungeon-spel
Castle of the Winds
och jag tror jag kan ha hittat det
ska se om det funkar
Rick Saadas hemsida

/A

Fredrik said...

Jonas: Tycker jag med tanke på att du inte kommer kunna röra dig utanför dörren p.g.a. allt regn förvisso bor du högst uppe på kullen så du klarar dig. Jag bor i dalen :P

Adam: Man hade i alla fall kunnat leva med regnet :P ...Dem håller på med en remake av Speedball 2 ..Jag spela aldrig Castle of the winds var det till Win 3.11 ? måste ha missat ngt.