Sunday, October 28, 2007

Webb-tv intervju om Lost Girls och sexualitet i Filosofiska rummet

Hittade följande webb-tv intervju med Alan Moore och Melinda Gebbie som handlar om Lost Girls. Intervjun tar upp hur paret tänkte när dem gjorde serien även delar av serien läses och visas upp. Intressant både för dem som har läst serien och för dem som inte har gjort det.

För er som inte har läst Lost Girls så är det en serie som handlar om Alice från Alice i underlandet, Wendy från Peter Pan och Dorothy från trollkarlen i Oz. Dessa tre kvinnor träffas på ett hotell 1913 i Österrike för att utbyta erotiska historier. Serien går att köpa i tre inbundna böcker i en box utgiven av Top Shelf Comic.

När vi ändå är inne på sexualitet så har jag ett tips till och det är att lyssna på filosofiska rummet: ”Erotiken och den pryda filosofin”. Programmet tar ett nerdigt grepp på erotik/filosofi/Sexualitet. Efter att lyssnat på detta så behöver ni inte längre skämmas över er Georges Bataille eller Markis de Sade i bokhyllan, de som ska skämmas är de som inte har dem i sin hylla. Lyckligtvis går detta att göra något åt igenom ett besök på Vertigo förlag (Det svenska bokförlaget ej det Amerikanska serieförlaget.) I slutet av radioprogrammet så tas det även upp en intressant tes om den puritanska vänstern bara denna gör att programmet är värt att lyssna på.

Till sist gå ut och titta på de gula löven och all färg medan ni kan för snart kommer fyra månader av gråhet.

3 comments:

Adam said...

Fick till slut tagit mig tid
att kika på webb-tv intervjun du länkar.
Ett intressant och sympatiskt par
med rolig tvist på gamla kända figurer.
Blir väl fort lite "Malena" och Galen Professor
om personer som talar avslappnat om sexualitet
och lust men inte desto mindre ett
intressant klipp.

Filosofiska rummet är på g hemåt
just as we speak =)
________________________
..snart kommer fyra månader av gråhet

Jag ser hur du närmar dig "the Dark side"
med stormsteg här!


Keep 'em blogs coming.

Fredrik said...

Alan Moore är nog inte den lättaste personen att ha att göra med :P men vad vet jag. Han är i alla fall star player i serievärlden :P

Ja The Dark side kom till Skåne tidigt i år =/

Anonymous said...

Tak for en interessant blog