Saturday, May 24, 2008

Best erotic comics 2008 och erotik i bokhyllan

Har lagt upp en recension av Best Erotic Comics 2008 på Komika Magasin. Det är alltid svårt att recensera erotik om det är i litteratur eller i serieform p.g.a. man ofta gör antagandet att erotik ska vara personligt och upphetsande. Detta är stundtals ett missvisande antagande, erotik behöver inte vara sexuellt upphetsande för läsaren där emot kan det beskriva en fantasi som någon anser vara upphetsande, när det gäller erotik och fantasi ska man komma ihåg att fantasi behöver inte alltid vara vacker och korrekt. Det är detta som är stundtals spänningen med att läsa erotik man stöter på andra tankar och perspektiv som man inte har sätt tidigare, god erotik kan vara vacker, äcklande, upphetsande ,frånstötande men man ska aldrig bli likgiltig.

Problematiken att ha erotik stående i sin bokhylla är att folk förknippar det så ofta med ens egna sexualitet och inte med ägarens nyfikenhet och intellektuella simulans. Själv har jag flyttat upp både Sade och Bataille i bokhyllan det är explosiv litteratur som knuffar runt ett bedövat sinne. Kanske ligger det i tiden: Vertigomannen skriver på sin blogg att Hedengrens vid Stureplan har lanserat en erotikbokhylla.

När det gäller Erotik i serieform så vill jag gärna slå ett slag för Miguelanxo Prados - Tangents. Seriealbumet har några år på nacken men känns tidlös när det gäller sexualitet, makt och mänskliga ambitioner. För de som är nya när det gäller erotik i serieform så får man så klart inte missa Alan Moore och Melinda Gebbie - Lost Girls ett verkligen måste innan man läser något annat.

2 comments:

Anonymous said...

Amateure Sex

xxx sex games

Amateure Girls

Anonymous said...

Cam to Cam Sex

Amateur Telefon Sex

Amateur Privat Girls