Monday, June 09, 2008

Eisner Awards 2008

Nomineringarna finns här. När det gäller Best Continuing Series så är Y - The Last Man nominerad klart överskattat enligt mig, andra sidan den har varit nominerad ett flertal gånger och aldrig fått något pris vad jag vet, sista albumet kommer ut i juli så det känns som nu eller aldrig.

När det gäller Best Limited Series så är det synd att The Umbrella Academy inte går att få tag i än. Har dock beställt Nightly News av Jonathan Hickman.

I kategorin Best Anthology så är Postcards: True Stories That Never Happened av Jason Rodriguez nominerad detta är en antologi som jag verkligen gillar, tidigare rescention.

Under Best U.S. Edition of International Material finner man
The Killer av Matz and Luc Jacamon har försökt få tag i detta album ett tag men verkar alltid slutsålt.

Essex County, vols. 1-2: Tales from the Farm/Ghost Stories av Jeff Lemire har blivit nominerad i Best Graphic Album. Detta är två riktigt bra album men jag tror de får svårt att mäta sig mot Exit Wounds, av Rutu Modan. Om inte Jeff Lemire får pris här kan man hoppas han får för Best Writer/Artist. Ett annat album som också var nominerad i Best Graphic Album var The Arrival av Shaun Tan har inte läst det än men den har hamnat på beställnings listan.

Övrigt: Tycker det är konstigt att ett förlag som NBW inte har några serier som är nominerade. Vinnare från tidigare år finns här.

No comments: